Klantwaardering 9,8/10 ⭐⭐⭐⭐⭐ Tijd tot verzending 1-3 werkdagen | Verzendkosten NL: €6,95 / België: €8,95Over de Herinner-Dingen-Doos en de makers

Wat leuk dat je iets meer wilt weten over de geschiedenis van de Herinner-Dingen-Doos. Wij zijn Jochem en Valesca (ed. ondernemers / eigenaars). In 2009 maakte ik, Jochem, de allereerste Herinner-Dingen-Doos. Op zolder. Met handzaag, houtlijm en een rol schuurpapier. Wat thuis klein begon is met hard werken en veel passie uitgegroeid tot een bedrijf van formaat. We leverden onze Herinner-Dingen-Doos inmiddels aan meer dan 20.000 klanten. Dit is ons verhaal.

Over de makers

Ik (Jochem) ben opgegroeid in een gezin waarin muziek heel belangrijk was. Mijn vader heeft me op mijn 6e jaar geïnspireerd om piano te gaan spelen. Vanaf mijn 27e heb ik de hele wereld over gereisd als professioneel muzikant. Prachtige avonturen meegemaakt, waar ik heel dankbaar voor ben. Alhoewel ik van origine opgeleid ben tot Bedrijfskundige, kwam ik erachter dat ik liever met mijn handen werk. Na mijn muzikale carriëre heb ik me gestort op mijn voorliefde voor hout en handwerk. 

Valesca (communicatieadviseur en drumster) en ik hebben elkaar leren kennen via de muziek en onze bands. We gingen samenwonen in Rotterdam en nadat we onze kinderen mochten ontvangen, hebben we het roer omgegooid. We hebben onze spullen gepakt en zijn verhuisd naar de prachtige Achterhoek, van waaruit we samen de zaak runnen. Ook onze dochters zijn hier regelmatig te vinden. Het is al een echt familiebedrijf! :)

herinnerdingendoos de makers fotoDe eerste Herinner-Dingen-Doos

In 2009 maakt ik mijn eerste Herinner-Dingen-Doos voor een vriendin. Ze was op zoek naar een houten kistje met vakverdeling en deksel, waarin je spulletjes van je kinderen kon bewaren voor later. Maar ze kon het nergens vinden. Of ik die misschien voor haar kon maken, want ik was toch zo handig met hout? Tuurlijk, geen probleem!

Onze webshop: herinner-dingen-doos.nl 

Toen ik de vraag kreeg om een herinneringsdoos te maken voor een vriendin hadden we zelf nog geen kinderen (inmiddels 2 lieve dochters). Maar ik zag de waarde van een persoonlijke bewaardoos. In zo’n unieke houten bewaardoos zag ik de mogelijkheid om van mijn passie mijn beroep te maken: met hout werken en op een creatieve manier van betekenis kunnen zijn voor andere mensen. Na de eerste versie volgde versie 1.2 en 1.3 en na wat bestellingen via via, opende ik in 2010 mijn eerste webwinkel.

De volgende stap: inzetten op hoge kwaliteit

In 2017 investeerden we in een printer, waarmee we prints van hoge kwaliteit kunnen maken. Ook begonnen we met de verkoop aan andere webwinkels. Inmiddels hebben we de zolder in Rotterdam, via de garage en een stalling, verruild voor onze huidige bedrijfshal in Laren (Gld.).

Inmiddels (2021) hebben we ook geïnvesteerd in een groot formaat lasersnij- en graveermachine, die zorgt voor een flinke uitbreiding aan mogelijkheden en creatieve toepassingen.

De dozen maken we niet allemaal meer met de hand. We hebben betrouwbare productiepartners gevonden die ons hierin ondersteunen. Het printen en afwerken van elke doos doen we zelf. Zo houden we volledige controle over de kwaliteit van de print en het produkt dat we versturen.

Tevreden klanten: dat is waar we het voor doen

Wij maken de Herinner-Dingen-Doos. Het is een prachtig product, maar zonder jou zijn we nergens. We vinden het dan ook belangrijk dat jij tevreden bent. De reviews van onze klanten bevestigen dit.

Service staat daarbij voorop. We vinden het fijn om je waar mogelijk te helpen. Dan ontvang jij een herinneringsdoos, die helemaal naar je zin is. En daarvoor gaan wij net dat ene stapje verder. Dat doen we zo:

  • We besteden veel aandacht aan het ontwerp;
  • Zijn er aanpassingen nodig aan jouw bestand? Dan doen we meestal gratis;
  • Heb je geen digitaal bestand en kun je zelf niet scannen? We helpen je verder met onze gratis scanservice;
  • Wil je een tekst in je ontwerp toevoegen, of voordat je bestelt eerst eens een voorbeeld zien? Ook dat is geen probleem;
  • Kies je voor je eigen ontwerp en zijn daar wijzigingen aan nodig? Dan is er altijd overleg en krijg je altijd eerst een voorbeeld te zien. Pas nadat jij het ontwerp hebt goedgekeurd maken we je bestelling voor je klaar.


Kijk gerust eens rond in de webwinkel. En heb je een vraag, wens of opmerking? Neem gerust contact op (bij voorkeur per mail). En natuurlijk is dat geheel vrijblijvend.  

Vriendelijke groet, 
Jochem & Valesca

--------------- --------------- ---------------

 RTL 4 Wooninspiraties | enthousiast over de Herinner-Dingen-Doos