• GRATIS hulp bij Eigen Ontwerp
 • GRATIS verzending bij besteding >= €75
 • PostNL 3-5 wkdgn, Spoed = mogelijk
 • Met liefde handgemaakt
 • Uniek & Persoonlijk
 • Snelle Levering [NL/BE]
 • Bestel als Cadeau
 • Stevig Verpakt
 • Live Chat 09.00 - 21.00
 • Handgemaakte Kwaliteit

Russische Matroesjka

Maat: XL CUBE (27 ltr), + uitneembaar binnenwerk: <zonder binnenwerk>, Extra opdruk(ken): geen extra opdruk
€63,00
Incl. btw

Het perfecte cadeau dus voor de nieuwste gerespecteerde dame van de familie. Eerst misschien nog het kleinste poppetje, maar al groter en groter, totdat de buitenste pop is bereikt. En al haar geheimen draagt ze in zich mee.

Merk: Herinner-Dingen-Doos
Levertijd: 3-5 werkdagen [spoed = mogelijk]

"De naam komt van het Latijnse woord "Matrona", wat moeder betekent.."
Waar de naam, of term Matroesjka nou precies vandaan komt is wat onduidelijk. De een zegt dat de naam oorspronkelijk uit Japan komt en dat hij naar Rusland is gebracht aan het eind van de 19e eeuw door de vrouw van de koopman Savva I Mamontov. Volgens de Japanse verhalen was het echter een Russische monnik die hem in Japan heeft gebracht. De rus Sergei Malyutin maakte de eerste schetsen in ongeveer 1890. Toen hij het poppetje aan zijn vrienden liet zien zeiden deze: "Ooo wat lijkt ze op ze op onze Matrjona, het buurmeisje". Dit meisje werd ook heel vaak Matrjoschka of Matroesjka genoemd.

Aan  het eind van de 19e eeuw was de naam Matrjona, (en daarvan afgeleid Matreshka, Matryoshka, Matrjoschka, Matroesjka) een van de meest populaire namen in Rusland. De naam komt van het Latijnse woord "Matrona", wat moeder betekent of "gerespecteerde dame" of "moeder van de familie". Daarom past deze naam heel goed bij het idee van in elkaar gestapelde poppetjes binnen één grote "moeder-pop". Het plaatsen van het ene figuur in de andere wordt ook wel als een symbool van vruchtbaarheid en eeuwigheid gezien.

Het perfecte cadeau dus voor de nieuwste gerespecteerde dame van de familie. Eerst misschien nog het kleinste poppetje, maar al snel op weg naar een poppetje groter en groter, totdat de buitenste pop is bereikt. En al haar ervaringen en geheimen draagt ze in zich mee. En haar herinner-dingen? Die bewaart ze in haar eigen Matroesjka Herinner-Dingen-Doos!

Custom made for Herinner-Dingen-Doos by Karin Schwaiger
Dit ontwerp is speciaal voor de Herinner-Dingen-Doos gemaakt door tattoëerder Karin Schwaiger, ook bekend als CuteKarin. Zij heeft een eigen tattoo studio in Rotterdam en werkt momenteel vanuit thuisbasis Zwitserland. Meer info

Praktische informatie

1. Kies eerst een formaat:

 • Herinner-Dingen-Doos "LARGE"


afmeting: 436 (l) x 325 (b) x 150 (h) mm inhoud: 18 liter

De Large doos heeft handvatten van gekleurde kralen en (optioneel) een uitneembaar binnenwerk met gekleurde tabbladen. In geval van een Eigen Ontwerp worden de kleuren hiervan afgestemd op de kleuren van de opdruk, of in overleg met u bepaald. Met de L doos koopt u dus een zeer kleurrijke manier om de allerbelangrijkste spulletjes in te bewaren.

 • Herinner-Dingen-Doos "CUBE XL (vierkant)"

afmeting: 325 (l) x 325 (b) x 325 (h) inhoud: 27 liter

De CUBE XL is vierkant en zit qua inhoud tussen de LARGE en de XXL. De CUBE XL beschikt (optioneel) over een binnenwerk met uitneembare plankjes / vakjes en een dubbele bodem. Onder de dubbel bodem kun je alle kleinere spulletjes in vakjes bewaren. Op de dubbele bodem komen vervolgens de grotere bewaardingen. Leuk om te melden is dat het formaat van de XL cube is afgestemd op de Kallax / Expedit kast van Ikea. Zo berg je niet alleen je herinnerdingen, maar ook je XL CUBES weer netjes op! (Tip: Kies voor een extra opdruk op de voorkant met bijvoorbeeld naam of omschrijving van de inhoud. Zo zie je in 1 oogopslag wat er in zit, als de XL CUBE in de kast staat!)

 • Herinner-Dingen-Doos "XXL"

afmeting: 436 (l) x 325 (b) x 400 (h) inhoud: 51 liter

De XXL doos is de ruimste herinneringsdoos in ons assortiment. Met zijn inhoud van maar liefst 51 liter, bewaart hij heel veel dierbare herinneringen voor je. Net als bij de CUBE XL kies je bij de XXL voor een (uitneembaar) binnenwerk. Deze grote bewaardoos bestellen zonder binnenwerk kan ook. In de XXL herinnerdoos past het allemaal!- kleuren illustratie: niet aanpasbaar
- lettertype en -kleur: naar keuze aanpasbaar*
- naam en/of (geboorte-)datum: naar keuze aanpasbaar*
- afmeting van getoonde opdruk in voorbeelden is A3.

* (graag bij opmerkingen in bestelformulier, via contactformulier, of email info@luckywoodworks.nl)

Specificaties
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Hier koop je de originele houten Herinner-Dingen-Doos.

Het perfecte cadeau dus voor de nieuwste gerespecteerde dame van de familie. Eerst misschien nog het kleinste poppetje, maar al groter en groter, totdat de buit

Adres Lucky Woodworks / herinner-dingen-doos.nl Markeloseweg 7-A NL - 7245 TJ LAREN
Contact +31(0)573462872 info@luckywoodworks.nl Openingstijden 24/7 | Live Chat 09.00-21.00