Verzendkosten NL €4,95 / BE €6,95 | Verzendtijd Print 3-6 werkdagen | Verzendtijd Gravure 2-3 werkdagen | Spoedverzending? (+ € 14,-)Zo bewaar je mooie herinneringen van je kind voor later

Gepost door Jochem Weemaes op

Het eerste haarlokje, de eerste schoentjes, een tandendoosje, schriftjes, rapporten en nog veel meer. Spullen van je kind waar je mooie herinneringen aan hebt. Alleen staat de zolder er inmiddels (te) vol mee. En dan moet je opruimen. Maar wat bewaar je dan en wat is leuk voor later en wat niet? Wij geven 4 tips.

1. Bekijk eerst wat écht betekenis heeft

Als ouder bewaar je het liefst alles van je kind. Alleen dat is natuurlijk echt niet te doen. Dus moet je keuzes maken. Onze eerste tip is daarom: bekijk goed welke spullen een emotionele lading hebben. Je zult zien dat veel dan toch gewoon weg kan. Op die manier hou je alleen over wat écht bijzonder is.

Bonustip! Bewaar je mooiste herinneringen op een speciale plek
Nu heb je een selectie gemaakt. Zonde om die echt waardevolle spullen dan weer op zolder in een kartonnen doos of plastic bak te stoppen, toch? Je kunt ze een speciaal plekje geven in een Herinner-Dingen-Doos. Ze zijn verkrijgbaar in 4 maten: Mini, Midi, Maxi en Maxi Dubbel.

 

2. Zo beleef je bijzondere momenten later in geuren en kleuren

Je eerste selectie is klaar. Als je nu foto, video, beschrijvingen en spullen combineert, komen die mooie momenten later helemaal opnieuw tot leven. Bewaar je bijvoorbeeld een tekening? Doe daar dan een foto of video bij van de kunstenaar in actie. Of combineer een zwemdiploma met foto van de zwemheld of -heldin. En doe daar dan ook die matchende zwembroek of bikini bij. En weet je wat hier nou het mooie van is? Jouw eerste selectie van spullen helpt je zo ook een keuze te maken uit je vele foto’s en video's. Handig!

 Inspiratie om bijzondere herinneringen levend te houden
1- Is de soep van oma jouw lievelings? Vraag haar het recept van die lievelingssoep in te spreken op film.
2- Bewaar de lievelingsknuffel van je kind en doe daar een allerschattigste slaapfoto bij met zijn of haar favoriet;
3- Maak een foto van die geweldige stoepkrijtcreatie en stop daar het stoepkrijt nog bij;
4- Bewaar een potje zand van het strand waar je een hele leuke vakantie hebt gevierd en doe daar de schelpen bij die je samen hebt gevonden;
5- Bewaar een beetje van het parfum dat jij droeg toen je kind klein was. Die geur zal vele herinneringen in zich meedragen.


Leestip:  Je herinnering weer levend met behulp van geur. Een interessant artikel over hoe geuren, smaken en geluiden je mee terugvoeren naar je jeugd.

3. Maak het persoonlijk: schrijf het in een brief

Heb je toch nog een aantal spullen waarover je twijfelt? Spullen waaraan herinneringen kleven die jouw kind zelf misschien vergeet. Schrijf ze op in een brief. Zo geef je de herinneringen aan grappige, ontroerende of andere bijzondere momenten toch mee. 

En het leuke is: zo'n brief op zichzelf is al mooi en waardevol. Het persoonlijke van jouw handschrift én speciaal voor en over je kind geschreven. Tussen de regels door kun je ook nog jouw wijze levenslessen delen. En natuurlijk vertel je in je brief nog eens hoeveel je van je kind houdt.

4. Breng verhalen tot leven met een ouderwets (blijvend) fotoalbum

Natuurlijk kun je vertellen over vroeger, maar hoe het echt was kun je beter laten zien met een foto. We vinden het allemaal leuk om foto’s terug te kijken van vroeger. Van bijzondere gebeurtenissen. Of gewoon kiekjes van jou alleen of samen met je oma, opa, tante en kennissen. Leuk om de veranderingen te zien bij jezelf en anderen.

Leestip:  Hoe maak je een mooi fotoalbum vol herinneringen? Hier krijg je 5 tips hoe je dat aanpakt.


En ja, je zou alles digitaal kunnen bewaren. Alleen hoe lang is dat houdbaar? Kun jij zeggen of we over 10 jaar onze foto’s nog steeds op dezelfde manier opslaan? Daarom dus de tip om een ouderwets fotoalbum te maken.

Vergeet niet af en toe samen in de doos te kijken!

Samen mooie herinneringen ophalen met de herinneringsdoos. Wij kunnen het aanraden. Met onze 7-jarige dochters is dat echt een genot. Zij vinden het geweldig om te horen hoe zij waren en stellen vragen. En voor ons is het ook heerlijk om hun baby- en peutertijd opnieuw te beleven. 

0 reacties

Reageer hier

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.