⭐⭐⭐⭐⭐ 9,8 / 10 | levertijd 3-5 wdgn | SPOED + €14 | verzending 🇳🇱 €5,95 / 🇧🇪 €7,95In liefdevolle herinnering: de sterfdag van een dierbare herdenken

Gepost door Jochem Weemaes op

Het herdenken van de sterfdag van een familielid, vriend of geliefde kan je helpen verlies te verwerken. Een moment om de overledene te herinneren en zo het verdriet een plekje te geven. Hoe je dat doet is voor iedereen persoonlijk. Wij willen je graag inspireren.

Met herinneringen de sterfdag herdenken

De sterfdag van een dierbare is het moment om terug te kijken op het leven van de overledene. Een kans om de herinneringen en liefde te delen met familie en vrienden voor diegene die je bent verloren. Verhalen vertellen en delen met foto’s, video, muziek of tekst, kan een goede manier zijn om je gevoelens te verwerken. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen herinneringen en momenten waarmee de overledene nog steeds voortleeft in hun harten. Dit samen delen versterkt de band tussen hen die herinneren.

hoe kan ik de sterfdag herinneren herinnering

>> Wil je je laten inspireren hoe je herinneringen bewaard en levend houdt? Lees ook ons blog ‘Herinneringen bewaren na overlijden van een dierbare’ 

>> Wij bieden gepersonaliseerde herinneringsdozen aan met print, foto of gravure in diverse formaten waar je alle herinneringen in kunt bewaren.

>> Bekijk onze collectie herinneringsdozen overlijden

Gedenk de overledene door een kaars aan te steken

Licht is een symbool voor de verbinding tussen hemel en aarde. Daarom steken we een kaarsje aan tijdens de uitvaart of bij een bezoek aan het graf van een dierbare. En velen steken ook een kaarsje aan om iemand te herdenken. Je belicht het leven van de overledene en haalt oude herinneringen op. Vuur en licht stralen bovendien warmte uit, wat weer symbool staat voor liefde en troost. Een kaarsje branden is dus een fijne en warme manier om een dierbare te herdenken.

>> Tip: kijk ook eens bij onze bijzondere en gepersonaliseerde houten waxinelichthouder met gravure of fotoprint.

Herinnering aan een dierbare met een foto

Een foto is een eenvoudige manier om de nagedachtenis van iemand die je liefhebt in leven te houden. Vier het leven van je verloren geliefde en herdenk hem of haar met een speciale foto en laat deze bijvoorbeeld op hout afdrukken. Of kies een selectie van foto’s van bijzondere momenten van jullie samen. Met een of meer foto’s kun je een blijvend eerbetoon aan je geliefde familielid of vriend maken die eer doet aan hun nagedachtenis.

Herdenken met bloemen

Bloemen zijn een mooie manier om de sterfdag van iemand die je lief hebt te herdenken. Welke bloemen goed passen, weet je zelf het beste. Misschien had de overledene een lievelingsbloem? Of kies je een vergeet-me-nietje die van oudsher staat voor oneindige liefde. Daarnaast zijn er tal van bloemen die we traditioneel gebruiken om te herdenken. Allemaal met hun eigen betekenis. Zo staan rozen symbool voor liefde en respect, terwijl witte lelies een universeel teken van rouw zijn. Daarnaast kiezen mensen tegenwoordig vaak voor chrysanten, anjers of orchideeën om iemand op zijn sterfdag te herdenken.

>> Kijk ter inspiratie eens op Madelief by Richelle

Herdenken is persoonlijk

Het herdenken van een sterfdag kan een belangrijk onderdeel zijn van een rouwproces. Het biedt degene die achterblijven de kans om hun verlies te erkennen, hun gevoelens te uiten en steun te vinden bij elkaar.

Hoe je een sterfdag wilt herdenken is en blijft persoonlijk. We hopen dat we je met deze voorbeelden hebben geholpen en geïnspireerd. Zo dat jij jouw dierbare op geheel eigen wijze kunt herdenken en herinneren.

0 reacties

Reageer hier

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.